Voor je voordeel

Het gemak van onze collectieven, vergelijkers & overstapdiensten

Transparant en eerlijk

Honderdduizenden leden én niet-leden profiteerden in 2015 van het keuzevoordeel en het gemak van onze collectieven, vergelijkers & overstapdiensten. Die stellen we voor iedereen open. Zonder winstoogmerk en zonder ons te laten leiden door politieke of commerciële belangen: alle inkomsten komen weer ten goede aan ons werk voor consumenten. We zijn hier transparant en eerlijk in; op onze infopagina vind je meer informatie.

Familie Gooijer

We hebben goede ervaringen met overstappen via de Consumentenbond. Tweemaal deden we al mee met het Energiecollectief. De eerste keer leverde dat ons al €300 op, maar de aanbieding van een jaar later was tóch weer goedkoper!

Familie Gooijer Consumenten
Jacqueline Jansen

Met onze onafhankelijke vergelijkers, collectieven en overstapdiensten helpen we je de best passende keuze te maken en dit levert vaak ook nog eens extra voordeel op.

Jacqueline Jansen Productmanager
 • De collectieven

  Ook honderden euro’s besparen?

  Samen inkopen maakt goedkoper. Dat doen we sinds kort met het Zonnecollectief dat we in 2015 voor het eerst aanboden, in samenwerking met Vereniging Eigen Huis. En al sinds 2011 met ons Energiecollectief: in 2015 organiseerden we 4 collectieven. We sloten het jaar af met het beste bod ooit van het relatief kleine Vandebron: dit leverde de ruim 37.000 overstappers een gemiddelde jaarbesparing op van €407.

  Vanaf 2016 mogen de deelnemende leveranciers alleen nog maar 100% Europese wind- en zonnestroom aanbieden. Hiermee komen we tegemoet aan de groeiende vraag van consumenten naar duurzame stroom. En als je nu denkt dat groene energie duurder is, dan kunnen we je geruststellen: groene energie is meestal niet duurder dan grijze. Dat bewees het eerste collectief van 2016, dat met een gemiddelde besparing van €398 op een 1-jarig contract en €375 per jaar op een 3-jarig contract de lat weer hoog legde.

 • De vergelijkers

  Vergelijken loont

  Liever zelf tarieven en kwaliteit vergelijken? Behalve voor de inkoopcollectieven kon je bij ons in 2015 ook terecht voor diverse vergelijkers en overstapdiensten.

  De verbeterde Energievergelijker is in 2015 ruim 800.000 keer bezocht. De Zorgvergelijker was net zoals voorgaande jaren onderdeel van een grootschalige zorgcampagne. Gericht op al je vragen rondom zorgverzekeraars, de wirwar van polissen en de voor jou best passende zorgverzekering. Het aantal overstappers via onze Autoverzekeringvergelijker is gestegen, en ook de overlijdensrisicoverzekeringvergelijker deed het goed. Veel vergelijkers kregen in de loop van het jaar een nieuw jasje, wat zich meteen vertaalde in meer bezoekers en afsluiters.

  Wat kleiner van omvang zijn de vergelijkers voor aansprakelijkheidsverzekering en reisverzekering. Onze Vlucht Claim Service, voor compensatie bij vertraging met vluchten. De overstapdienst voor internet, bellen & digitale tv. En de vergelijkers voor mobiele telefoons & abonnementen.